БСП в бъдещо управление сме гарант, че българите ще минат по-лесно

...
БСП в бъдещо управление сме гарант, че българите ще минат по-лесно
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Всички си приписват заслугите на БСП, но без нас нямаше да има социална политика 

БСП в бъдещо ръководство сме поръчител, че българите ще минат по-лесно през компликациите

„ Инфлацията е един от сериозните проблеми на актуалното общество и вдигащите се цени не дават на хората успокоение за бъдещето. Така че комплицирано се усеща един някогашен обществен министър, само че аз мисля, че успяхме да създадем доста неща за потушаване на следствията от инфлацията – и мораториума върху цените на енергоносителите, и нарасналите обществени и осигурителни заплащания, мощната обществена стратегия, която направихме коства 22-23 милиарда – бяха все в поддръжка на българите. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в Стара Загора и член на Изпълнителното бюро на левицата Георги Гьоков в ефира на Българска национална телевизия и добави, че в европейските страни не правят по-различни неща от нас.

В предаването “Денят стартира “ той изясни, че Българска социалистическа партия е била поръчител за всички достижения в обществената и икономическата сфера. „ Сега всеки си преписва тези заслуги, само че Българска социалистическа партия изпълняваше своята стратегия в обществената сфера. Започнахме доста неща, само че не ни стигна времето да ги довършим. В програмата, с която се явяваме на тези предварителни избори, е записано продължение на положителните неща, които могат да се случват във всички сфери на страната. Българска социалистическа партия постоянно е била виновна партия и се е явявала с виновна стратегия, която взема решение проблемите на хората “, безапелационен е социалистът и добави, че в изборния месец вижда офанзиви против Българска социалистическа партия от всички страни. „ Ако Българска социалистическа партия не участваше в това държавно управление, нямаше да се случат доста от положителните неща, които се случиха “, сподели още той.

Гьоков изрази изненада от думите на служебния финансов министър, че надали не обществената стратегия генерирала недостиг в бюджета 11 милиарда „ Трудно ми е да го допускам това, тъй като ние бяхме един до друг – тя беше зам-министър на финансите и нищо, което е минало като обществена политика, не е било без да се съгласува с Министерството на финансите “, уточни той.

Според социалиста една лява партия в едно бъдещо ръководство би била поръчител, че българите ще минат по-лесно през компликациите. „ Ние още веднъж ще работим за увеличение на приходите на хората – на пенсионерите, посредством преизчисляване на пенсиите. Започнахме го, вдигнахме доста съществено пенсиите, минималната заплата, а от нова година тя би трябвало да стане и 850 лева “, счита Гьоков.

По думите му от левицата държат на въвеждане на таван на цената на газа, както и на диверсификация, което значи доставки от всички вероятни източници, в това число и “Газпром “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР